Handicaplejr

HANDICAP-LEJR PÅ OSTED FRI- OG EFTERSKOLE

Lionsklubberne i Roskildeområdet har siden 1981 - i år altså for 38. gang - afholdt en sommerlejr for unge fysisk handicappede.

Formålet med lejren er at give de unge fysisk handicappede, som måske af sociale eller andre årsager har behov herfor, en oplevelse sammen med ligestillede.

Deltagerantallet på lejren er mellem 25 og 30 unge mennesker i alderen 18 til 30 år, hvoraf ca. halvdelen er fysisk handicappede (herunder også f.eks. blinde eller døve) og den anden halvdel er raske unge mennesker i samme aldersgruppe.  At blande handicappede og raske har to formål:
For det første er det vor erfaring, at det er givende for begge grupper at opleve samværet på en sommerlejr, og for det andet er det af praktiske grunde nødvendigt, at de raske unge fungerer som hjælpere for de handicappede.

Det er Lions erfaring gennem de mange år, at deltagelse i lejren virkelig har givet de unge mennesker værdier med hjem, både i form af personlig udvikling og i form af nye bekendtskaber og gode oplevelser.

Lionsklubber landet over støtter hvert år lejren ved at yde økonomisk støtte til lejrens driftsudgifter og ved at sende deltagere til lejren.

SE MERE (klik)
HVORDAN KOMMER JEG MED (klik)

Programmet for lejren i 2018 er endnu ikke fastlagt, men for at fået indtryk af lejren, så klik på nedenstående tre links, som vedrører lejren i 2017.
LEJRENS PROGRAM (klik)
PRAKTISKE OPLYSNINGER (klik)